fbpx

Taloyhtiöiden saunatilojen siivous

Yhteisten saunatilojen käyttö on usein rentouttava rutiini taloyhtiön asukkaille, ja tilat ovatkin yleensä kovassa käytössä viikoittain.

Jotta jokainen käyttäjä saisi nauttia löylyistä vuorollaan parhaalla mahdollisella tavalla, on kaikkien etu, että saunatilojen puhtaudesta pidetään huolta ja myös muut ihmiset huomioidaan yhteisiä tiloja käytettäessä. Viihtyisissä ja siisteissä tiloissa jokaisen saunojan on mukava astua löylyjen lämpöön.

 

Puhtailla saunatiloilla miellyttävät löylyt

Jotta saunominen olisi kaikille asukkaille miellyttävä kokemus, on sekä saunan että pesu- ja pukuhuoneiden puhtaudesta hyvä pitää huolta. Saunatilojen pesun säännöllisyys saattaa joskus unohtua – tilat kannattaisikin pestä noin viikoittain, jotta asukkaat voivat nauttia aidosti puhtaan saunan löylyistä.

Jos saunaa käytetään useampana päivänä viikossa, viikkosiivouksen lisäksi olisi suositeltavaa tehdä tarkistussiivous, jossa katsotaan tilojen yleisilmeen siisteys kuntoon. Tähän tarkistussiivoukseen sisältyy haisevien roskien poistaminen sekä lattiakaivojen päällisten puhtauden tarkistaminen – niiden päälle saattaa kertyä esimerkiksi hiuksia tai saunanvihdan lehtiä. Tällaisen ylläpitosiivouksen lisäksi perusteellisempi siivous saunatiloissa olisi suotavaa tehdä vähintään kerran kuukaudessa

Säännöllinen siivous ehkäisee saunatiloissa esimerkiksi homeen kertymistä ja lattiakaivojen tukkeutumista. Ilmanvaihdon ongelmat vaikeuttavat käytön aiheuttaman kosteuden poistoa, mikä on yleistä erityisesti iäkkäämmissä saunatiloissa. Kunnollisella pesulla ja tilojen huollolla kosteus pysyy paremmin aisoissa ja saunatilojen materiaalit kunnossa pidempään.

 

Selkeät säännöt saunatiloihin

Myös saunan käyttäjä voi vaikuttaa itse tilan siisteyteen ja viihtyvyyteen toiminnallaan. Taloyhtiöissä saunan käyttäjille kannattaa asettaa selkeät säännöt, joita saunatiloissa tulisi noudattaa. Kävijöiden opastaminen auttaa perussiisteyden ylläpidossa.

Nämä ohjeet saunatilojen käyttäjien on syytä muistaa:

  • Roskat roska-astiaan
  • Älä jätä haisevia roskia pukuhuoneeseen, vaan vie ne pois mennessäsi
  • Käytä laudeliinaa
  • Vältä löylyssä ylenpalttista vedenkäyttöä
  • Älä värjää hiuksiasi saunatiloissa

Lähtökohtana on, että myös seuraava kävijä haluaa nauttia olostaan siistissä saunassa. Nyrkkisääntönä saunan käytölle voisi siis olla: jätä saunatilat sellaiseen kuntoon kuin jossa haluaisit niiden itse olevan saunaan tullessasi!

Saunatilojen siivouksessa olisi myös hyvä huomioida tietyt toimenpiteet, jotta tilat pysyvät asianmukaisina ja siisteinä:

  • Ylläpitosiivous vähintään kerran viikossa
  • Tarkempi perussiivous vähintään kerran kuukaudessa
  • Käyttäjien informoiminen tilojen oikeanlaisesta käytöstä

Viihtyisä sauna luo iloa käyttäjilleen ja pitää pinnat siisteinä sekä hyväkuntoisina. Tupla-Luuta hoitaa myös saunatilojesi siivouksen tarvittaessa puolestasi! Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

Jos kiinteistösi tai yrityksesi on ammattitaitoisen ja tunnollisen siivouspalvelun tarpeessa, ota epäröimättä yhteyttä meihin!